POKLIN TIEDOTE UUSISTA VIRANOMAISTEN SUOSITUKSISTA JA RAJOITUKSISTA SEKÄ JULKISTEN TILOJEN SULKEMISISTA

2.12.2020

Jääharjoittelu keskeytyy Kouvolan kaupungin liikuntapaikkojen sulkemisen takia ainakin 2.-22.12.

TIEDOTE UUSISTA VIRANOMAISTEN SUOSITUKSISTA JA RAJOITUKSISTA SEKÄ JULKISTEN TILOJEN SULKEMISISTA

Kymsoten ja kaupungin asettamien rajoitteiden ja suositusten mukaan toimintaamme tulee muutoksia. Tiistain 1.12. harjoitukset voidaan viedä suunnitellusti läpi, ottaen huomioon kaikki aikaisemmat suositukset ja ohjeistukset. Jääharjoittelu tulee keskeytymään 2-22.12 väliseksi ajaksi koska kaikki jäähallit menevät kiinni. Myös muut sisäliikuntapaikat suljetaan em ajaksi.

Seura, ikäkausivastaavat kiekossa ja valmentajat taitoluistelu puolella tulevat tekemään linjauksen ja ohjeistuksen viikkojen 50-51 harjoittelusta uusien viranomaisten ja kaupungin rajoitteiden sekä ohjeistuksien pohjalta. Nämä ohjeistukset ja linjaukset ilmoitetaan perjantaina 4.12.2020 valmentajille, joukkueille sekä ryhmille. Kaikki aikaisemmat ohjeistukset ja rajoitteet ovat edelleen voimassa.

Tässä pähkinänkuoressa Kymsoten ja Kouvolan kaupungin rajoitteiden ja suosituksien sisältö.

Suositellaan: Ei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia.
Matkustaminen: Suositellaan, ettei liikuta perheen ulkopuolella.

Kaupungit tai kunnat sulkevat omia tilojaan, jotka liittyvät kulttuuriin ja liikuntaan ja harrastuksiin.

Rajoituksia urheilu- ja liikuntapalveluihin sekä tapahtumien järjestämiseen

 

Koronaepidemiatilanne Kymenlaaksossa ja monilla muillakin alueilla Suomessa on heikentynyt nopeasti viimeisen kahden viikon aikana. Erityisesti viimeisen viikon aikana Kymenlaaksossa on todettu koronavirustartuntojen lisääntyvän nopeasti. Terveydenhuollon arvioiden mukaan epidemiatilanne jatkaa nopeaa kiihtymistään edelleen, mikäli rajoitustoimenpiteitä ei tässä vaiheessa aseteta. Kymenlaakson todettiin maanantaina 30.11. olevan epidemiassa leviämisvaiheessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut 24.11. kunnille ohjeen, jonka antaa suositukset siitä, millaisia toimenpiteitä leviämisvaiheessa tulisi kuntien puolelta toteuttaa. Kymenlaakson kunnat ovat 1.12. päättäneet noudattaa tätä suositusta, ja ottaa käyttöön yhtenevät rajoitukset kolmeksi viikoksi, alkaen 2.12.2020.

 

Urheilu- ja liikuntatoimintaa koskevat rajoitukset

 

Aluehallintovirasto on rajoittanut Kymenlaaksossa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yleisömäärän kymmeneen henkeen ajalla 1.-20.12.2020. Yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksia ei saa järjestää.

Kouvolan urheilu- ja sisäliikuntapaikat (myös uimahallit) suljetaan käyttäjiltä 2.-22.12.2020. Yksityisten liikunta- ja urheilupaikkojen sulkemista suositellaan samalla aikavälillä. Ammattilaisurheilun harjoitustoiminta turvataan siten, että kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa. Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit suositellaan keskeytettäväksi.

Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa suositellaan kaikissa tapauksissa keskeytettäväksi ajalla 2.-22.12.2020.

Alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa harkinnanvaraisesti, erityisesti suositellaan toimittavaksi ulkotiloissa. Esimerkiksi alle 15-vuotiaiden urheilujoukkueiden harjoituksia voi jatkaa ulkotiloissa.

Liikuntapalveluiden ohjatun liikunnan syyskausi on päätetty 1.12.

 

Tilannetta seurataan

 

Epidemiatilanteen kehitystä seurataan tulevien viikkojen ajan. Mikäli tartuntamäärät lähtevät laskuun, voidaan rajoituksia purkaa kolmen viikon jälkeen.

Terveisin,

Jari Seppänen

 

Linkki Kymsoten ja Kouvolan kaupungin tiedotteisiin

https://www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus/

https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-rajoitukset-ja-suositukset-koronavirusepidemian-leviamisen-ehkaisemiseksi/