KKJT:n muodostelman tiedote 25.2.2021 - uusi SM-juniorijoukkue Kouvolaan!

25.2.2021


Kymenlaakson historian ensimmäinen SM-juniorijoukkue kootaan maaliskuun aikana.

 

TIEDOTE                                                                                                                   25.2.2021

 

KooKoo Jäätaitureille uusi joukkue muodostelmaluistelun SM-juniorisarjaan

 

KooKoo Jäätaiturien muodostelmaluistelujaoston tavoitteena on perustaa kaudelle 2021-2022 uusi joukkue kilpailemaan muodostelmaluistelun SM-juniorisarjaan. Kyseessä olisi Kymenlaakson historian ensimmäinen SM-junioritason muodostelmaluistelujoukkue, ja KKJT:n ensimmäinen joukkue SM-sarjatasolla.

 

SM-polun rakentaminen on ollut KooKoo Jäätaiturien muodostelmajaoston pitkäaikainen tavoite ja pitkäjänteisen kehitystyön myötä on päästy tilanteeseen, jossa SM-juniorijoukkueen perustamiselle on tänä keväänä realistiset mahdollisuudet. KKJT:n muodostelmaluistelu haluaa tarjota luistelijoille entistä monipuolisempia vaihtoehtoja kilpailla ja harrastaa Kouvolassa eri sarjatasoilla, ja SM-polun myötä myös Suomen korkeimman sarjatason saavuttaminen olisi mahdollista ilman, että luistelijan täytyisi muuttaa toiselle paikkakunnalle luistelemaan. KKJT:n muodostelmaluistelun tavoitteena on perustaa lähivuosina joukkue myös SM-noviisisarjaan (alle 15-vuotiaat) sekä kasvattaa harrastajamääriä niin kansallisella- kuin SM-puolella.

 

Suurin ero kansallisen- ja SM-juniorisarjan välillä on kilpailuohjelmien määrä; SM-juniorit kilpailevat sekä lyhyt- että vapaaohjelmalla, ja kansalliset juniorit pelkällä vapaaohjelmalla. Kilpailuohjelmien rakenne, tekniset vaatimustasot sekä eri elementtien vaikeustasot noudattavat SM-sarjoissa suoraan Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) määritelmiä.

 

Uusi SM-juniorijoukkue pyritään kokoamaan kevään 2021 aikana, ja KKJT:n kansallinen juniorijoukkue Team Pink Pearl siirtyy kokonaisuudessaan tähän uuteen joukkueeseen. Luistelijoita valitaan mukaan myös seuran noviisijoukkueesta sekä KKJT:n muodostelman ulkopuolelta. Koronapandemian takia SM-juniorijoukkueeseen haku tapahtuu virtuaalisesti – ohjeet videoesittelyn tekemiseen saa joukkueen vastuuvalmentajalta. Suomen Taitoluisteluliiton määrittelemä seurojen välinen siirtoikkuna avautuu 1.3. ja sulkeutuu 21.3.2021. Muodostelmaluistelun SM-juniorisarjassa luistelijan täytyy olla 13 vuotta täyttänyt, mutta alle 19-vuotias (1.7. mennessä).

 

Joukkue perustetaan, mikäli luistelijamäärä muodostuu SM-sarjan vaatimuksiin nähden järkeväksi, ja lopullinen päätös SM-juniorijoukkueen muodostamisesta tehdään maaliskuun loppuun mennessä.

 

 

Anna-Riikka Toiviainen                                                    

Muodostelmaluistelun vastuuvalmentaja, päävalmentajan sijainen 2021-2022

annis.toiviainen@pokli.fi    

KooKoo Jäätaiturit      

 

Jonna Pesonen

Uuden SM-juniorijoukkueen vastuuvalmentaja, jonna.pesonen@pokli.fi  

KooKoo Jäätaiturit

                                               

 

Petra Vainio-Tykkälä

ML-jaoston puheenjohtaja, puheenjohtajaml@pokli.fi

 

KooKoo Jäätaiturit